Programma "American Tukker Weekend" 2020

We zijn weer volop bezig met organiseren en vastleggen van diverse attracties voor de zeventiende editie van de American Tukkerday. Daarom is alles wat op deze pagina vermeld staat onder voorbehoud.


Vrijdag 4 september 2020

Vrijdagmiddag om 15:00 uur wordt het terrein open gesteld voor onze weekendgasten.

Vrijdagavond zal er een optreden worden verzorgd door The Bössels

Een nieuwe Southern Rock Tribute uut 't Ooosten des lands, een mooie mix van in de eerste plaatst Southernrock met de classics van o.a. Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers, The Outlaws en meer aangevuld met blues, bluesrock en alles wat we leuk vinden om te spelen. Flitsende gitaarduels, samenzang, lange solo’s op een stevige basis van bass & drum...Southern Rock zoals het hoort !

Begonnen begin 2017 in deze samenstelling en in dat jaar redelijk wat opgetreden en ondertussen nog steeds bezig met opbouw van een gevarieerd repertoire, vooral spelen wat we leuk vinden....tijdens de optredens denken we natuurlijk ook aan de nodige humor want het leven is al serieus genoeg onniedan !

 


De lichtshow en het geluid wordt verzorgt door:

Zoals je van ons gewend bent, vragen wij ook op vrijdagavond GEEN entree!


De Markies

q-on


Zaterdag 5 september 2020

Voor de weekendgasten is er tussen 8:00 en 10:00 uur eerst het ontbijt, verder begint om 10:00 uur de, zoals altijd, gratis toegankelijke American Tukkerday met onder andere de volgende activiteiten:

All day LIVE music - De gehele dag zullen diverse bands een optreden verzorgen.

Zodra er bands geboekt zijn zullen deze hier worden vermeld.

The Sugar Bastards

Een gloednieuwe band met drie dolle dwazen uit het Oosten zijn te zien en te horen tijdens de American Tukkerday. Folk, Country blues, Bluegrass, Ragtime, Gospel of Western Swing, dit alles valt onder het repertoire van The Sugar Bastards. De dobro, contrabas, trompet, trombone, gitaar, ukelele of mandoline. Al deze instrumenten worden uit de kast gehaald om ons terrein te omlijsten met een muziekaal tintje. The Sugar Bastards swingen, knarsen, en kraken aan alle kanten.

Her en der op het terrein zullen The Sugar Bastards meerdere (mini) optredens verzorgen.


 

Timboektoe Band

TimboektoebandDeze 5 ervaren muzikanten staan garant voor gezelligheid en feest. Een herkenbaar en enthousiast repertoire met gevarieerde hits van toen tot nu !

 

 


 

The Trillionairs

De Trillionairs spelen solide Psychobilly, gebruiken een goede lading Rock'n'Roll en laten verschillende invloeden van Surf, Country & Rockabilly binnenstromen, om uiteindelijk hun snelle mix te garneren met veel B-Movie flair, humor en zelfironie - en wat het uiteindelijk ook is: het stoomt flink als de jongens op de planken springen!

 


 

De lichtshow en het geluid wordt verzorgt door:

Show & Shine Contest - 1e, 2e en 3e prijs voor mooiste "car", "bike" en "truck". Iedereen kan geheel kostenloos meedoen!


 

Fast Draw Shooting

In samenwerking met enkele leden van schietvereniging "De Vrijheid" laten we zien wat zwartkruit duelschieten "Fast Draw Shooting" is.

Zwartkruit (buskruit) schieten is het schieten met historische vuurwapens of replica's hiervan. "Fast Draw Shooting" of duelschieten is een sport waar het gaat om sneller dan de tegenstander een wapen uit een holster te trekken, te richten en te schieten. Uiteraard gebeurt dat niet zoals in het Wilde Westen door op elkaar te schieten. Er wordt geschoten met losse flodders op ballonnen. Als munitie wordt gebruik gemaakt van viltproppen die voorop een lading kruit worden geperst. Deze proppen maken dat het duelschieten een veilige sport is.

Het zwartkruit duelschieten begint om 12:00 uur en zal om circa 16:30 uur eindigen.


Pro Wrestling Showdown

Pro Wrestling

Hulk Hogan, Dwayne Johnson, John Cena en Randy Orton. Vier WWE namen die miljoenen Amerikaanse fans elke week weer aan de buis gekluisterd houden. We hebben het hier natuurlijk over Amerikaans Worstelen, of zoals het officieel heet: Pro Wrestling.

Daar waar het eind jaren 90 nog wekelijks op de Nederlandse tv te zien was is het langzaam aan van de nederlandse tv verdwenen. Tot op een paar jaar geleden toen Eurosport de WWE weer begon uit te zenden in Nederland. En sinds kort ook regelmatig op RTL 7.

Op zaterdag 5 september is deze unieke vorm van Amerikaans entertainment voor de vijfde keer te zien op de American Tukkerday in Vroomshoop. Vanaf circa 13:00 uur zullen er diverse wedstrijden worden gehouden.


Elbo Bus

Altijd al mee willen rijden in een Amerikaanse schoolbus? Maak een rondrit door Vroomshoop in een echte Amerikaanse schoolbus.

Elbo Bussen


Aerial Silk

Aerial Silk, ook wel Aerial Contortion, Tissu, Ribbon of Fabric genoemd, is een vorm van luchtacrobatiek. Het is een sport waarbij je in lange doeken (de silks) klimt en je lichaam op verschillende manieren inwikkelt zodat je kan staan, hangen en gecontroleerd kan 'vallen'.

Aerial Academics uit Enschede zullen om circa 15:00 uur en 18:00 uur demo's van deze tak van sport geven.

Aerial Academics


 

Diverse stands - American Goodies, American Car & Bike parts, American kleding & accessoires, Modelauto's, American Food & Drinks, tattoo artist, pinstripe artist.


barbershop

Op zaterdag staat de man centraal bij Barber Shop Baard & Haar en wordt hij geknipt en geschoren zoals dat vroeger ging, een echte barbier en herenkapper voert dit tot in de puntjes perfect uit.


Eastside

Wil je een tattoo laten zetten op de American Tukkerday? Breng een bezoekje aan de stand van Tony B. - Eastside Tattoo. Al meer dan 35 jaar het adres in Twente en omstreken voor een Tattoo & Piercing.


Raaf Theater

"Uncle Sam" op stelten zien? De American Tukkerday heeft het !!!


Kids Corner - Speciaal voor de "American Kids" zijn er diverse gratis activiteiten, waaronder een springkussen, schminken, kids tattoo en een gratis kleurwedstrijd met leuke prijsjes.

kidscorner

 


We zijn nog bezig met enkele attracties. Zodra hier iets over bekend is, zal het hier vermeld worden.

USA Show TrucksVerder zijn er natuurlijk diverse Amerikaanse auto's, motoren en trucks om te bewonderen.

 

 


 

 

 

 

Zaterdagavond zal er een spectaculaire vuurshow te zien zijn.

 


Zaterdagavond zal er een optreden worden verzorgd door Beef Jerky

Uit de moerassige backwaters van de Kempen komt Beef Jerky. Deze ervaren viermansformatie verbouwt op kundige wijze de grootste hits van toen en nu naar stomend hete country-rock. Met Freddy Fastfingers op zang en gitaar, JoJo Lonesome: (slide)gitaar, Gringo Starr: drums en Blacksmith Jones op (contra)bas is er aan muzikaal vakmanschap geen gebrek. Hun gezamenlijke liefde voor country, rock en een goed feest bouwen mondt bij ieder optreden uit in een zwetende en stampende viering van het leven. Verwacht vette outfits en nog vettere uitvoeringen van hits van AC/DC, Jimi Hendrix en Johnny Cash, maar ook van The White Stripes, Britney Spears en Snoop Dogg. Voor ieder wat wils. Dus trek aan die denim 'n boots en maak je klaar voor Beef Jerky!


Zondag 6 september 2020

Breakfast, hangover and go home

Op deze dag zijn er GEEN activiteiten gepland.