Welkom op de website van de American Tukkerday.

Naar aanleiding van de persconferentie van onze minister-president hebben wij als organisatie van de American Tukkerday besloten om dit jaar ons evenement NIET door te laten gaan. Hoewel het evenement gepland stond voor na 1 september (de datum waarvoor alle vergunningsplichtige evenementen verboden zijn) zien wij geen mogelijkheid om een goed en veilig evenement te organiseren.

Wij hopen jullie in 2021 allen weer in goede gezondheid te mogen verwelkomen.

 

Infolge der Pressekonferenz unseres niederländischen Premierministers haben wir als Veranstalter des amerikanischen Tukkerday beschlossen, unsere Veranstaltung in diesem Jahr nicht durchzuführen. Obwohl die Veranstaltung nach dem 1. September geplant wurde (dem Datum, für das alle lizenzierten Veranstaltungen verboten sind), sehen wir keine Möglichkeit, eine gute und sichere Veranstaltung zu organisieren.

Wir hoffen, Sie alle im Jahr 2021 wieder gesund zu begrüßen.

 

As a result of the press conference of our Prime Minister of the Netherlands, we as the organization of the American Tukkerday have decided not to go ahead with our event this year. Although the event was planned for after September 1st (the date for which all events requiring a permit are forbidden) we see no possibility to organize a good and safe event.

We hope to welcome you all back in good health in 2021.

 


 

Flyer

Wat is de American Tukkerday?

In 2004 bestond Vroomshoop 145 jaar, hetgeen werd gevierd met een groots opgezette feestweek. Een lid van de Oranje-vereniging en zijn zoon hebben een voorliefde voor Amerikaanse auto's en deden het voorstel om een American day te organiseren. De eerste American Tukkerday was geboren.

Er werden enkele vrijwilligers benaderd die ook al lang besmet waren met het Amerikaanse virus om te helpen deze dag op te zetten. Er werd een flyer gemaakt, standhouders en mensen met Amerikaanse voertuigen werden benaderd, voor muziek werd gezorgd en de eerste American Tukkerday was een feit op 11 september 2004.

Dat de eerste American Tukkerday een succes was, bleek wel uit de opkomst en de positieve reacties die van alle kanten binnenkwamen.

Hierop werd besloten om een tweede American Tukkerday te organiseren. Natuurlijk met een nog groter opgezet programma als de eerste American Tukkerday en natuurlijk weer in de feestweek van Vroomshoop! Deze dag trok nog meer bezoekers dan de eerste American Tukkerday en de mensen kwamen uit heel Nederland voor de meeting.

Er kwamen vele vragen van diverse mensen of de American Tukkerday geen weekend meeting kon worden? Aangezien de vrijwilligers grotendeels lid waren van de inmiddels opgeheven Eastern V8 Club werd besloten om er samen met The Eastern V8 Club een weekend meeting van te maken, wat dus de 3e American Tukkerday was! Na het succes van 2006 werd besloten om de American Tukkerday in het vervolg als weekend meeting te presenteren met de zaterdag als de Tukkerday. Ook dit jaar is het weer mogelijk om vrijdag al aanwezig te zijn.

De crew is weer al druk bezig met de organisatie. Wij hopen dat het dit jaar weer net zo gezellig en mooi is als voorgaande jaren!

Tot ziens in Vroomshoop op de American Tukkerday!!